3 måder du kan shine dit trægulv op

08 februar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Et trægulv kan være utrolig smukt, men det kan også ødelægge atmosfæren i et rum. Det kan det fordi, et trægulv hurtigt ændrer hvordan det hele ser ud, alt afhængigt af hvordan gulvets stand er. Der er dog nogle få tricks, som du kan gøre brug af, så dit gulv altid ser flot ud. Få dem herunder.

Vask gulvet ofte

En gode måde at passe på et trægulv, det er ved at vaske gulvet ofte. Det er det fordi, man kan købe noget brun sæbe, som er lavet til trægulve, og som automatisk giver et naturligt beskyttende lag for træet. Det gør det ved, at det får lov at trænge ned i træet, når man bruger sæben. Sørg dog for at undersøge om dit trægulv er beskyttet med lak eller andet, inden du begynder at købe dyr brun sæbe.

image

Giv det en slibning

Alle trægulve bør blive slebet i ny og næ, det gør de fordi, man ved at slibe dem kan fjerne det øverste lag træ. Når man fjerner det øverste lag træ, så får man et helt nyt lag frem, som er så godt som nyt. Det fjerner altså små ridser, mindre skader og sidst men ikke mindst pletter. En slibning skal gerne udføres af et professionelt firma som gulvkanonen eller andre.

Udskift dit gulv

Det sidste tip er det mest omfattende, og er kun til dig, som har et gulv der ikke står til at redde. Her kan det være nødvendigt, at du får skiftet gulvet ud. Dette er både dyrere og tager længere end at få gulvet slebet. Det vigtigste når du får udskiftet dit gulv er blot, at du vælger et nyt gulv i et materiale, som kan holde i mange år. Vi anbefaler derfor, at du forhører dig om hvorvidt du kan slibe gulvet som du køber, så du ikke køber et gulv der ikke er til at vedligeholde fremadrettet.

Flere Nyheder