Blev testet for angst i forbindelse med stress symptomer

19 august 2019
Anders Lundtang Hansen
Blev testet for angst i forbindelse med stress symptomer

Hvis man går til lægen og viser, man har fået en skramme på knæet, så begynde han jo ikke at undersøge ens øre.

Så ville man tro, at den læge er parat til at blive pensioneret, medmindre der virkelig var en begrundet mistanke for, at vedkommende ville tjekke ens øre i den forbindelse.

Så det kan virke lidt modsatrettet, når vi skriver, at når man oplever det, som man selv betegner, eller lægen betegner, som stresssymptomer, så skal man lige tjekke efter for, om der er tale om angst også.

Dog kan man indvende, at det meste foregår i hovedet på en, som så sætter sig som fysiske skavanker også, da sindet har kontrol over kroppen, som ellers bare kører på autopilot for at overleve.

Så når “kontrolcenteret” er i stykker, så kan hjernen ikke se, at den er gal med sig selv, så den tjekker efter, hvad der er galt omkring en, fordi den ikke kan se indad.

Det må være en fysisk ting ved kroppen eller andre mennesker, der påfører en skade.

Problemet er bare, at selvom hovedet og i særdeleshed hjernen ikke udgør så meget af kroppen rent procentvist, så er det mange ting, der kan være galt med sindet.

Det kan være en psykose, skizofreni, at være bipolar, borderline og meget mere – og nogle gange en kombination af mere.

Og det er ikke til at se, man er nødt til at lave mange analyser og undersøger for at opdage dette, og derfor bliver mange mennesker sent diagnosticeret med, hvad der af psykist skavank med en.

Specielt med stress og angst kan disse minde meget om hinanden i psykiske og fysiske udmeldinger, så når man har mistanke om, at man måske er ramt af stress, så kan det være en fordel at tjekke efter, om der også kunne være tegn på angst.

Læs mere om emnet her: https://www.angstekspert.dk/

Flere nyheder