Boller i Karry

Boller i Karry – nem og velsmagende aftensmad

Written by Astrid Pedersen

Den danske kogebog har gennem tiderne været rigtig god til at tilpasse sig danskernes skiftende smag. I løbet af de seneste mange årtier er retter, ingredienser og krydderier blvet optaget i det danske køkken – her under karry.

Sæt kulør på hverdagsmåltidet med karry

Grunden til at netop karry retter er blevet så stort et hit herhjemme er at det aromatiske blandings krydderi går rigtig fint i spænd med det traditionelle danske køkken.

Selv om den karry blanding, du kan købe i pulveriseret for i dit lokale supermarked, ikke har særligt meget til fælles med den originale indiske eller thailandske curry, rummer blandingen alligevel et strejf af det eksotiske. Du kan således tilføje en flødesovs utrolig megen kraft ved at tilsætte karry.

Sammen med de saftige kødboller og de duftende basmati ris får duften af karry munden til at løbe i vand hos de fleste. Og derfor er boller i karry så populær en spise i de danske hjem.

Boller i karry – et hit blandt små og store

Langt de fleste mennesker – børn såvel som voksne – kan sætte pris på en god portion boller i karry. Den bløde, krydrede flødesovs går rigtig godt i spænd med de klassiske boller af hakket svinekød. Børnene er vilde med smags sammensætningen – og skal de sarte ganer skånes kan du vælge at bruge en mild karry i stedet for en stærk.

Skal retten spices lidt op kan du tilsætte ekstra ingefær, hvidløg og chili. Og skal måltidet være helt komplet kan du supplere med en mild eller en stærk mango chutney.

Det er nemt at lave boller i karry

Samtlige ingredienser til boller i karry findes i dit lokale supermarked. Du behøver med andre ord ikke at skulle rundt i diverse special butikker for at finde råvarer og krydderier. Og du kan finde opskriften på boller i karry på dk-kogebogen.dk.

About the author

Astrid Pedersen