Få hjælp til gulvafhøvling eller gulvafslibning

17 maj 2020
Astrid Pedersen

Et dit trægulv blevet tørt og trist i overfladen – eller har det deciderede skader, for eksempel dybe revner, slemme skrammer eller buler fra en tidligere vandskade? Så kan du i begge tilfælde få hjælp hos et professionelt gulvfirma, i form af en målrettet professionel behandling af dit gulv. Så er spørgsmålet bare hvilken behandling du skal vælge.

Gulvafhøvling eller gulvafslibning – hvilken behandling er bedst?

Om dit gulv er bedst tjent med en gulvafhøvling eller med en gulvafslibning kommer helt og holdent an på gulvets beskaffenhed og skadernes omfang. Generelt forholder det sig sådan at trægulve, som ellers er sunde og intakte, vil kunne blive rigtig flotte med en gulvafslibning og en efterbehandling.

En gulvafslibning er den mest skånsomme behandling af de to, og udføres ved hjælp af sandpapir, som slipper det øverste par millimeter af træværkets overflade. Med en gulvafslibning kan du komme diverse overfladiske skønhedspletter – for eksempel skjolder fra spildte væsker, nedtrådt støv eller gule plamager fra solfalming – til livs.

Er skaderne meget værre end dette, og vurderer din gulvmand at de stikker dybere end 2 millimeter, vil det være nødvendigt med en gulvafhøvling. Det er vigtigt, at du overlader denne procedure til en faglært håndværker, da det meget nemt kan gå galt.

I modsætning til en gulvafslibning foregår en gulvafhøvling ved hjælp af knive, som skræller helt op til en halv millimeter af gulvet, og derved kan udligne eventuelle niveau forskelle samt dybe skrammer. En dygtig gulvmand vil have det rette håndelag til at styre den tunge maskine, og du undgår yderligere skade på dit gulv.

Hvem kan hjælpe mig med en gulvafhøvling?

Bor du på Sjælland kan du altid kontakte DBF Gulvservice for et uforpligtende tilbud på en gulvafhøvling eller en gulvafslibning med tilhørende efterbehandling efter dit eget valg. Læs mere på hjemmesiden dbf-gulvservice.dk

Flere nyheder