Frygt ikke for en forkert røntgenundersøgelse

26 juli 2019
Anders Lundtang Hansen
Frygt ikke for en forkert røntgenundersøgelse

Vi siger lige, at du ikke bare har valgt et almindeligt hospital til at få foretaget en røntgenundersøgelse, men du har valgt et andet sted, som kunne være dem her: https://www.noerrevold.dk/

Så får du gennemført undersøgelsen, du har måske endda en person ved din side, om der skal tages flere billeder eller blot et enkelt, så der altid er fire ører til at høre, hvordan det foregår, hvad det betyder – og så man ikke mindst føler sig tryg imens.

Man kan ikke mærke en røntgenundersøgelse, og det er ikke farligt, men det er altid rart at have en fortrolig person ved sin side, som man stoler på imens.

Her kan man også have en til at tage nogle noter undervejs, når man får forklaret, hvad den givne røntgenundersøgelse betyder, hvad man skal i næste skridt, og hvornår man får svar.

Godt nok får man ofte papirer på, hvad der lige er sket, og hvad der kommer til at foregå, men nogle gange er det rart at have skrevet med egne ord, og så man kan stille spørgsmål imens, som man kan notere svarene på.

Så tager I hjem og tænder for nyhederne, hvor der så dumper et indslag op om, at nogle patienter har fået forkert svar på en røntgenundersøgelse, så de fik forkert medicin, og var fejlen ikke blevet opdaget, så kunne det måske være endt i et dødsfald.

Nu bliver man bange og ville ønske, man altid havde øje på ens specifikke røntgenundersøgelses resultater, så man selv var sikker på, at der ikke blev byttet rundt på nogle eller forlagt ens.

Her skal du slå koldt vandt i blodet og huske på, at det virkelig er en undtagelse, at den slags sker, og det sker heldigvis i et så fåtal af gange, at det er grunden til, at det kommer i nyhederne, og som du selv kunne se, så skynder man sig at rette fejlen.

Flere nyheder