Professionel fliserens i Nykøbing Falster

12 juli 2020
Astrid Pedersen

Når sommeren banker på og dagene bliver lange og lyse er det terrasse tid. Som husejer sætter du sikkert pris på din flotte flisedækkede terrasse – hvis altså man ser bort fra de mange pletter og misfarvninger, som ”pryder” de før så smukke sten. Som oftest består disse pletter af lav – en symbiotisk organisme som består af svamp og alger.

Lav kan leve på steder hvor de fleste andre organismer giver op, idet lav ernærer sig ved fotosyntese. Derfor kan lav sagtens gro og trives på de golde sten. Især i solen, hvor solens lys sørger for den vigtige fotosyntese. Og lav kan være rigtig svært at komme til livs.

Kan jeg selv rense mine fliser for lav og alger?

Er dine terrasse fliser dækket af de hvide eller gullige pletter, hvis kontur ligner blomster, vil du sikkert gerne af med disse. Her kan det være fristende at gå ned i det nærmeste byggemarked og leje en højtryksspuler, og så selv klare ærterne. Men denne fremgangsmåde kan ikke anbefales.

Med en højtryksspuler risikerer du at ødelægge flisernes overflade – de såkaldte skaller. Hvis dette sker vil du risikere at alger og lav får endnu nemmere ved at fæstne sig på fliserne. Efter ganske kort tid vil dine fliser være lige så plettede som før. Samtidig har du ødelagt flisernes beskyttelse mod indtrængende fugt, hvilket kan føre til frost sprængninger i løbet af vinteren. Og så skal ud ud og skaffe helt nye fliser.

Professionel fliserens med overfladebehandling

I stedet bør du kontakte en professionel fagperson med speciale inden for fliserens. Algemesteren tilbyder skånsom fliserens med tilhørende efterbehandling af fliserne, således at fliserne kan holde sig fri for alger, lav, og tilmed ukrudt i mange år. Hvis du ønsker et gratis og uforpligtende tilbud på fliserens kan du kontakte Algemesteren via hjemmesiden algemesteren.dk

Flere nyheder