Skal man have kørekort til gaffeltruck?

29 oktober 2019
Anders Lundtang Hansen
Skal man have kørekort til gaffeltruck?

Tro det eller ej, men man skal faktisk have særskilt kørekort til at manøvrere en gaffeltruck, og det gælder både, hvis du skal køre sådan en fra ny af, eller hvis det drejer sig om en brugt gaffeltruck.

Så er det jo også, når du skal have kørekort til bil, om bilen så er helt ny fra forhandleren, eller om du så køber bilen brugt.

Men der er den forskel, at du som udgangspunkt nok ikke kan se, at der er plads til gaffeltruck-delen på dit almindelige kørekort, hvor man kan få markeret, at man har almindeligt kørekort, kørekort til lastbil, motorcykel med videre.

Dette har at gøre med, at sådan et kørekort er et særskilt et af slagsen, som man som udgangspunkt ikke skal bruge på samme almindelige måde, som det kan blive nødvendigt med kørekort til bil, knallert og motorcykel.

Man skal jo netop befinde sig i en situation, hvor det er nødvendigt med sådan et kørekort til en gaffeltruck, men hvor kunne det så tænkes at være?

Det er hovedsageligt i erhvervsammenhænge, hvor man benytter sig af gaffeltrucks i arbejdssituationer, da det jo er de færreste mennesker, der har brug for sådan en hjemme i privaten.

Det er mest i situationer med større lagre, hvor man både skal løfte tunge remedier ad hele paller ad gangen, og så gør det også arbejdet markant lettere, at man ikke skal flytte enkeltdele fra pallerne, men at man kan løfte disse i hele partier – og endda komme højt op at stable dem med!

Men det kræver jo netop, at man har forstand på at balancere disse paller, finde tyngepunkterne med videre, for hvis man vælter sådan nogle paller (alt for meget), kan det blive en dyr omgang at have med at gøre.

Således er man ganske enkelt nødt til at oplære folk i, hvordan man kører rundt i sådan en gaffeltruck, så man efterfølgende kan fremvise bevis på dette.

 

Flere nyheder